تغذیه های مزاج گرم که نبایستی افراد صفراوی و گرم مزاج زیاد مصرف کنند

 کباب ها بالاخص با گوشت گوسفند + آبگوشت بره از ناحیه گردن + آبگوشت نخود آب + آبگوشت مغزدانه های خشکبار مثل بادام شیرین + قورمه پلو + قورمه سبزی + فسنجان با رب انار شیرین + گوشت گنجشک + گوشت کبوتر بالاخص سرچاهی + خروس محلی + مرغ محلی + تخم مرغ محلی + بلدرچین + خرما + توت + موز+ نارگیل + انبه + اناناس + گیلاس + زیتون + ادویه جات + زردچوبه + زعفران + اکثر غالب سبزیجات مثل ترخون ، نعناع ، کرفس ، شاهی ، تره ، ریحان ، پیازچه ، مرزه ، بابونه ، جعفری ، پونه کوهی ،  شنبلیله ، ترب و تربچه + انجیر + گردو + خشکبار های ایرانی مثل بادام تلخ ، بادام شیرین ، پسته ، فندوق ، بادام زمینی + سیر + گلسرخ و مربای آن + مربای پوست پسته + گلقند + کره با عسل + عسل ها + نمک + آب شور + آویشن و آذربه + سیاهدانه + دارچین + زیره سیاه و سبز + خردل + + اسفند با کندر ، دود و یا خوردنش  + بادمجان + بومادران + باباآدم + بهارنارنج + اوکالیپتوس + اسطوخدوس + خاکشیر + زنجبیل + آب طلا و طلاجات در بدن + گلپر + هل + فلفل

 تذکر مهم :

 1= مصارف تغذیه گرم و یا تغذیه سرد همواره بایستی بر اساس مزاج بدن و یا خلط غالب و با مصلحات برنامه ریزی شود و اگر بدنی ذاتا" گرم باشد و مزاج ثانویه اش گرم شده باشد و سپس تغذیه گرم هم بخورد بدن این فرد سیستمی باعث تنوع بیماری ها میشود چون آتش روی آتش قرار گرفته و باعث قلنج ها و خشکی بدن و یبوستها و سکته های خشک و نهایتا" غلظت خون میشود که در دراز مدت درمانش سخت میباشد .

 2= مثال : اکنون در بعضی مناطق سردسیر مصرف ادویه جات در تمام خانوارها به وفور با میزان مصرف بسیار بالا وجود دارد وقتی علل بیماری بخشی از این مردم مورد کنکاش طب سنتی قرار میگیرد ریشه بیماری در تناول گرمیجات بدون مصلحات و یا عدم رعایت در میزان مصرف ادویه جات کشف میگردد .