🔴🔴🔴🔴🔴🔴

کاج های بیماری زا و مخرب محیط زیست

 هوالشافی

 در سال‌های اخیر متاسفانه حساسیت‌های فصلی، آسم و سایر آلرژی‌ها شیوع زیادی پیدا کرده و این آمار روز به روز رو به افزایش است، در این مقاله به نقش درخت کاج که مهمان ناخوانده‌ی شهرهای کشورمان در دهه‌های اخیر شده است در افزایش شیوع آسم و آلرژی بخصوص در کودکان، نوجوانان و جوانان می‌پردازیم تا شاید تصمیم توسعه فضاهای سبز کشورمان را به جای افزایش و تکثیر کاج‌ها، به ازدیاد درختان بومی کشور خودمان همچون درخت‌های گردو، بادام، پسته، خرمالو، توت از درختان میوه دار و یا لااقل درخت‌های بی ثمر بید مجنون، تبریزی و چنار تغییر دهیم!!!

 آلرژی یا بیماری افزایش حساسیت که امروزه گریبان گیر بسیاری از خانواده‌ها است در واقع یک نوع واکنش تغییر یافته به یک ماده‌ی حساسیت زا برای سیستم ایمنی بدن است.

 از مواد حساسیت زا در یک منطقه می‌توان به گرده‌ی گیاهان غیر بومی آن منطقه اشاره نمود که سیستم ایمنی بدن مردم آن منطقه با این ماده تطابق ایمنی ندارد و این مواد می‌توانند واکنش‌های حساسیتی شدیدی بخصوص در کودکان، نوجوانان و جوانان ایجاد نمایند، یکی از این مهمان‌های ناخوانده که شاید عمداً یا سهواً در شهرهای ایران عزیز بسیار کاشته شده‌اند کاج‌ها هستند که در واقع این درختان، بومی مناطق دیگری از کره‌ی زمین هستند و به زور وارد ایران شده‌اند.

 سن باردهی کاج‌ها حدود 7- 6 سالگی است و هر ساله مقادیر بسیار زیادی گرده تولید می‌کنند در هر کیلو گرم حدود سی هزار گرده وجود دارد که بشدت حساسیت زا هستند.

 در فصل گرده افشانی، گرده‌ها توسط جریان هوا و باد در تمام مناطق انتشار پیدا می‌کنند و می‌توانند در افراد مستعد ایجاد بیماری آسم و آلرژی شدید نمایند.

 علایم شایع بیماری:

 از علایم عمومی تب یونجه می‌باشد که برخلاف نام آن فقط ارتباط به یونجه ندارد و می‌تواند در اثر هر گرده‌ی گیاهی، آلرژی ایجاد شود،ا

این علایم شامل:

آب ریزش بینی،

گرفتگی یک طرفه یا دو طرفه بینی،

عطسه‌های مکرر،

قرمزی و خارش چشم،

ریزش اشک،

خارش گوش و حلق

و گاهی تنگی نفس ملایم تا شدید و

حتی علایم آسم شدید می‌باشند.

 پیشگیری اساسی:

 هرگاه انسان اکوسیستم طبیعی محیط زیست خود را تغییر داده متاسفانه اختلالاتی در سلامت جامعه ایجاد نموده است، یکی از این تغییرات نابجا در محیط زیست کاشت فراوان درخت کاج در تهران و اکثر شهرهای ایران است که هم باعث بیماری انسان‌ها و هم باعث بیماری خاک و آسیب دیدن شدید آن شده است.

 مضرات کاج برای محیط زیست و خاک:

 1- منبع تولید آلرژی‌های به شدت حساسیت زا است و ایجاد بیماری آسم و حساسیت می‌کند.

 2- تولید اکسیژن توسط برگ‌های سوزنی درخت کاج بسیار اندک است.

 3- تولید رطوبت و ایجاد خنکی در هوای اطراف بسیار اندک است.

 4- به علت وجود برگ‌های سوزنی و سطح تماس کم با هوای محیط، قدرت تصفیه هوا بسیار اندک است.

 5- درخت کاج خاک پیرامون خود را اسیدی می‌کند و در واقع خاک اطراف خود را تخریب می‌کند.

 6- بعضی محققان معتقدند که درخت کاج نوعی اکسید نیتروژن وارد فضا می‌کند که در فضای شهرها موجب آلودگی بیشتر هوا می‌شود و به ریه‌های انسان نیز آسیب می زند.

 7- این درخت دارای سایه مناسبی نیست، به علت سطح برگ کم، قد کوتاه و چتر کم.

 8- لاشه‌های برگ سوزنی این درخت تولید مواد شیمیایی در زیر درخت می‌کند که برای موجودات زنده زیانبار است.

 9- به علت سمی بودن برگ‌های سوزنی درخت کاج پرنده‌ها روی این درخت لانه نمی‌سازند.

 10- چوب آن دیر رشد می‌کند.

 11- چوب آن در مصرف صنعتی و صنایع دستی کاربرد کمی دارد و مناسب نیست.

 پیشنهاد:

 در تمام بوستان‌ها و جنگل‌های مصنوعی اطراف شهرها و فضاهای سبز که با هزینه‌های بسیار زیاد آبیاری و نگهداری می‌شوند از درختان ثمر ده (میوه دار) بومی ایران، مثل گردو، بادام، فندق، پسته، زیتون، توت، خرمالو و مانند آن‌ها بکار بریم تا یک ثروت عظیم ملی پایدار غیر نفتی برای مردم عزیز کشورمان، به همراه سلامتی و هوای پاک به ارمغان آوریم. لازم به ذکر است که برابر محاسبه‌ی انجام شده اگر به جای حدود دو میلیون درخت کاج که در حدود پنجاه سال اخیر کاشته شده، در تمام فضاهای مناسب موجود اطراف تهران، بطور مثال درخت گردو می‌کاشتیم، الان سالانه حدود دو میلیارد عدد میوه گردو برداشت می‌شد که ثروتی بالغ بر چهارصد میلیارد تومان در سال را شامل می‌شد و این عدد در کشور به حدود چهار هزار میلیارد تومان می‌رسید و بیکاران بسیاری را بر سر کار مولد می‌برد و جدای از بهره برداری از چوب گردو (گرانبها ترین چوب در دنیا)، برگ درخت (که داروی گیاهی است) و پوست این درخت نیز گرانبهاست، می‌توانست به رونق صنایع چوب، طب سنتی و تولید داروهای گیاهی، صنایع دستی و سایر صنایع ما کمک نماید، همچنین موجب اشتغال زایی شود.

 نکته: برخی می گویند اگر ما درخت میوه دار مثل گردو بکاریم مردم می‌چینند و مصرف می‌کنند!!! آیا اشکالی دارد که نیازمندان از این نعمت الهی بهره مند شوند و از خواص بسیار فراوان گردو که جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های شایعی مثل پوکی استخوان، روماتیسم، آلزایمر و بیماریهای دیگر، بسیار مفید است، استفاده نمایند؟ ضمن اینکه در حال حاضر آب، کود فراوانی صرف کاج‌های بیماری زا و مخرب خاک می‌شود که می‌تواند صرف تولید میوه رایگان برای مردم مستضعف شود.

 به امید اینکه مسئولان ما هر چه زودتر اقدام به جایگزینی درختان ثمر ده بومی کشور عزیزمان به جای کاج‌های بیماری زا نمایند.

http://drakbary.com/index.aspx?fkeyid=&siteid=3&fkeyid=&siteid=3&pageid=337&newsview=203