عناب با نگاه طب سنتی 

مصارف خوراکی

 در بریتانیا عناب را به صورت خشک‌شده و یا به صورت آب‌نبات‌های طعم‌دار همراه با چای عصر میل می‌نمایند. در کره، چین و  تایوان، شربت شیرین میوه عناب را مورد استفاده قرار می‌دهند. در برخی مناطق از عناب برای تهیهٔ سرکه استفاده می‌شود و در آفریقا از آن کیک درست می‌کنند. عناب کنسرو شده و چای با طعم عناب نیز در جهان استفاده می‌شود اما در ایران، پاکستان و هندوستان، عناب را بیشتر به صورت خشک شده استفاده می‌نمایند .

 خواص دارویی

 عناب آرامش‌بخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب می‌شود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده می‌کنند. عناب خون را تصفیه کرده و سموم را از بدن دفع می‌نماید، سبب روشنی پوست شده و از بروز مشکلات قلبی جلوگیری می‌نماید .

 عناب ملین است و دارای لعاب بسیار می‌باشد و سینه را نرم می‌نماید. استفاده از مغز میوه در زخم‌ها و بریدگی‌ها سبب سرعت بخشیدن به بهبود آنها می‌شود . عناب همچنین دندان‌ها را در برابر پوسیدگی مقاوم می‌سازد . چای عناب دارای ماده ضد سرطانی ساپونینز است. این چای باعث‌ترمیم بافت‌های آسیب دیده و تقویت عضلات می‌شود

  . عناب معتدل و مایل به رطوبت است.

  . شستشودهنده سلول‌های مغزی است.

  . کاهش دهندة چربی خون است.

  . عناب مقوی مغز است.

  . عناب دفع کنندة بلغم است.

مضرات

  . زیاده روی در خوردن عناب باعث کم شدن شهوت و غرایز جنسی می‌شود.

  . عناب در اشخاص سرد مزاج، تولید گاز و نفخ می‌کند. این گونه اشخاص باید عناب را با مویز بخورن

📚سایت دکترحسن اکبری متخصص طب سنتی