راهکار مقابله با نرمی استخوان کودکان با نگاهی به طب سنتی چیست :؛

 جواب 

 تامین غذاهای سرشار از ویتامین دی شامل کره خانگی ٬ تخم مرغ ٬ روغن کبد ماهی ٬ شیر و اب میوه خانگی ٬ آفتاب گیری .

 ۲ - احتمال ارثی بودن نرمی متصور است .

 ۳- مصرف آلو سیاه برای غلظت صفرا البته زیادش ممنوع

 چون امام صادق ع فرموده زیاد خوری آلوجات ، بادشکم و نرمی استخوان تولید میکند 

 ۳- شیر خرما 

 ۴- پودر سنجد کامل در شیر گاوی با عسل حداکثر تا 120 روز صبح هنگام و به علل ثقل سنگینش پیاده روی اجرا شود

 ۵- حلیم گوشت با گندم .

 ۶- جوشانده غلیظ مریم گلی.

 ۷- مطلقا مصرف چای و سیب زمینی سرخکرده و روغن نباتی گزیس اروپا و نوشابه گازدار ممنوع.

 ۸- ظروف تفلون‌ممنوع.

 ۹- انجیر و گیلاس و‌آلبالو مفید .

 ۱۰- تغذیه های نسبتا معتدل به سمت گرمی.

 ۱۱- مصرف کشک های خانگی بدون نمک .

 ۱۲- روغن مالی آرام استخوان با یکی از روغنهای سیاهدانه و کنجد و زیتون .

 ۱۳- مصرف ترکیبی کنجد با بعضی تغذیه ها .

 ۱۴- مصرف شیره های خرما یا شیره توت یا شیره انگور

 ۱۵ - مصرف سالاد مرکب ساقه کرفس با گل کلم با جعفری با پونه کوهی با لیموترش تازه با روغن زیتون و اندکی نمک .

 ۱۶- مصرف عرق شاهتره که در مفصل ها فرو میرود و مواد غلیظ را خارج میکند .

۱۷- * آنچه استخوان ها را با نگاه طب روایی استحکام مى بخشد :

  * پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ): گوشت و شیر، گوشت مى رویانند و استخوان ها را استحکام مى بخشند؛ و گوشت ، شنوایى و بینایى را افزون مى کند.

 * امام صادق (علیه السلام ): خوردن سویق با روغن زیتون ، گوشت بر مى رویاند، استخوان را استحکام مى بخشد، پوست را نازک مى کند و بر توان جنسى مى افزاید.

  * طب الائمة (علیهم السلام ): - به نقل از بکیر بن محمد -: نزد امام صادق (علیه السلام ) بودم . مردى به او گفت : اى پسر پیامبر خدا، فرزند، زاده مى شود؛ اما در او کم عقلى و سستى است .

  پرسید: ((چه چیزى تو را از سویق ، باز داشته است ؟ آن را بخور و همسرت را نیز بدان فرمان ده

 ؛ چرا که گوشت مى رویاند، استخوان را استحکام مى بخشد و سبب مى شود که جز فرزندانى قوى از شما زاده نگردد)).

  * المحاسن : - به نقل از احمد بن محمد بن ابى نصر -: امام رضا (علیه السلام ) فرمود: ((اى احمد! میل تو به سبزى ها چگونه است ؟)).

  گفتم : همه را دوست دارم .

 فرمود: ((اگر چنین است ، بر تو باد چغندر؛ چرا که بر ساحل فردوس ‍ مى روید. در آن ، شفاى هر دردى است ، استخوان را درشت مى کند و گوشت مى رویاند)).

  * امام رضا (علیه السلام ): انجیر، بوى بد دهان را مى برد، دهان و استخوان ها را استحکام مى بخشد، مو بر مى رویاند، درد را مى برد و با وجود آن ، دیگر به دارویى نیاز نیست .

 * آنچه استخوان هاى ساق و پا را با طب روایی محکم مى کند :

 *امام صادق علیه السلام فرمودند : خوردن شیر گاو استخوانها را محکم می کند .

  * امام صادق (علیه السلام ): خوردن باقلا، استخوان هاى ساق را تراکم درونى مى دهد، توان مغز را افزون مى سازد و خون تازه تولید مى کند.

   * امام صادق (علیه السلام ): سنجد، گوشتش گوشت مى رویاند، هسته اش استخوان را رشد مى دهد، پوستش پوست را مى پرورد... رگ جذام را به کلى از میان مى برد و با این همه ،... ساق پا را نیز قوى مى کند.

  *امام صادق (علیه السلام ): به تبدار، سه بار سویق شسته شده ، داده مى شود. این ، تب را مى برد، تلخ و بلغم را مى خشکاند و ساق پاها را تقویت مى کند.

  *امام کاظم (علیه السلام ): سویق ، چنانچه آن را هفت بار بشویى و از ظرفى به ظرف دیگر بریزى ، تب را مى برد و نیرو را به ساق و پاها و قسمت پایین تر از مچ ، سرازیر مى کند.

 * امام کاظم (علیه السلام ): به تبدار، گوشت کبک بخورانید؛ چرا که پاها را نیرو مى دهد و تب را کاملا دور مى کند.

 * امام رضا (علیه السلام ): آب گرم ، چنانچه آن را هفت چوش بجوشانى و از ظرفى به ظرف دیگر درآورى ، تب را مى برد و نیرو را به ساق پاها و قسمت پایین تر از مچ ، سرازیر مى کند.

  * آنچه مفاصل را با نگاهی به طب روایی نرم و سست مى کند:

  - طب الائمة (علیهم السلام ): - به نقل از ازرق بن سلیمان -: از امام صادق (علیه السلام )، درباره آلو پرسیدم ، فرمود: ((براى تلخه ((همان خلط صفرا ))، مفید است و مفاصل را نرم مى کند. البته ، از آن فراوان مخور؛ چرا که بادهایى را در مفاصل تو در پى مى آورد)).

 * امام کاظم (علیه السلام ): موى بدن ، چون بلند شود، آب کم را قطع مى کند، مفصل ها را سست مى گرداد و ضعف و سل بر جاى مى نهد.

۱۹- پودر کل سنجد با شیر گاو و عسل در صبح هنگام و چون ثقل آن سنگینه است پس استراحت نشود و پیاده روی الزامیست.

۲۰ - ماساژ آرام استخوان با روغنهای مزاج گرم مثل پودرسیاهدانه یا پودر دارچین با مخلوط عسل بسیارعالیست.

۲۱- جوشانده غلیظ مریم گلی روزی یک استکان تا ۲۱ روز.

۲۲- بجای گوشتهای گاو و گوساله و مرغ از سایر پروتئینها مثل بلدرچین و شترمرغ و خروس و شتر جوان بصورت نوبه ای استفاده شود ‌